ФИФА отвърна на обвиненията от страна на капитана на македонския национален тим Горан Пандев, който твърди, че вотът му за най-добър треньор на 2012 година е бил манипулиран от Световната футболна централа.

„Като капитан на Македония гласувах за Моуриньо. Винаги съм гласувал за Моуриньо. Случват се много странни неща. Нормално е Моуриньо да бъде ядосан. Всички сме наясно, че това е много странно. Нито аз, нито Моуриньо обаче може да променим резултатите“, коментира нападателят на Наполи в интервю за италианската телевизия LaSexta.

Световната футболна централа отрича нападките на 29-годишния нападател и в свое официално становище до медиите твърди, че се пази оригиналната анкета на капитана на македонския национален отбор. Според нея Пандев е гласувал за Висенте дел Боске, Роберто Манчини и Юрген Клоп, а Жозе Моуриньо не е бил посочен. Документът е подаден от Македонската футболна федерация във ФИФА на 9 ноември 2012 година.

Треньорът на Габон Карлос Дуарте и бившият селекционер на Гвинея-Бисау Карлос Мануел Корейра също твърдят, че са гласували за Моуриньо.