Звездата на българския футбол Христо Стоичков ще бъде сред специалните гости на церемонията на ФИФА по връчването на “Златната топка” в понеделник. Камата, Луис Суарес, Ривалдо и Роналдиньо, носители на отличието като играчи на Барселона, ще присъстват на връчването на приза в Цюрих.
 
Те ще пътуват със специален самолет, превозващ над 70 официални лица на каталунския клуб, а разходите на аероплана се поемат от ФИФА. Единствено Йохан Кройф, който през 1973 и 1974 г. получава “Златната топка”, няма да присъства.
 
Всички те са поканени на церемонията, тъй като и тримата финалисти за престижното отличие са играчи на Барса – Шави, Лионел Меси и Андрес Иниеста. Меси, носител на “Златната топка” за 2009 г., както и двамата испански национали няма да пътуват със специалния самолет. Те ще летят за Цюрих по-рано заедно със своите семейства и приятели.
 
Въпреки отсъствието на Кройф след края на церемонията ще бъде направена специална снимка на новият носител на “Златната топка” с останалите присъстващи бивши играчи на Барселона, притежатели на наградата./БЛИЦ