Световната футболна федерация (ФИФА) позволи на играчите на Барселона да излязат с фланелки, с който да окажат подкрепа на съотборника си Давид Вия в утрешния финал от Световното клубно първенство със Сантос. Нападателят счупи крак в полуфинала с Ал Сад (4:0) и се прибра в Испания, където ще претърпи операция

Отпред на фланелките ще има надпис: “Бъди силен, Гуахе”. Гуахе е прякорът на Вия на астурийски диалект и означава “Хлапака”.

Самият футболист благодари на феновете чрез страницата си във “Фейсбук”. “Здравейте, приятели! Благодаря за пожеланията, които ми изпратихте. Благодаря ви много! Не се безпокойте за мен, починах си и се чувствам много по-добре. Радвам се, че съм у дома при моето семейство. Нямам търпение да се възстановя скоро”, написа Вия.

На официалната пресконференция преди финала Франсеск Фабрегас заяви, че отборът иска победата, която ще посвети на своя съотборник и треньорът Тито Виланова, който беше опериран от тумор и получи забрана да пътува до Япония.

“Този финал е специален, защото не знаем кога отново ще стигнем до него. Искаме през следващата година да носим значката на световния клубен шампион. Искаме този трофей заради Тито и Давид”, заяви Сеск.