Футболистът на Портсмут Кевин-Принс Боатенг може да играе за Гана на световното първенство, след като днес ФИФА даде одобрението си на халфа.

Боатенг бе включен в разширения състав на “черните звезди” за Мондиал 2010, но се очакваше разрешението на световната централа за включването му в националния отбор и официалния му дебют в някоя от предстоящите контролни срещи.

Бащата на 23-годишният футболист е ганаец, а майка му е германка. През миналата година той отхвърли възможността да играе за Бундестима и избра представителния тим на африканската страна.

На Мондиал 2010 Боатенг може да влезе в историята на футбола, като се изправи в мач срещу своя брат Джером. Футболистът на Хамбургер е в разширения състав на Германия за световното първенство. Немците и Гана са в Група “D” на световното първенство и играят един срещу друг на 23 юни. Досега двама братя не са играли на мондиал един срещу друг.

След промяна на правилата на ФИФА през 2005 г. на играчи, които са преставлявали една държава на юношеско и младежко ниво се позволява да играят за мъжкия тим на друга страна, ако притежават двойно поданство. Кевин-Принс Боатенг има 6 мача за младежкия национален отбор на Германия./БЛИЦ