ФИФА е започнала разследване на квалификацията за Мондиал 2018 между Литва и Малта (2:0) на 11 октомври. Същата вечер в друг мач от групата Англия направи нулево равенство със Словения като гост.

Вратарят на малтийците Андрю Хог разказа пред „Сън“, че преди началото на мача в съблекалнята е влязъл представител на ФИФА, който предупредил, че за двубоя има постъпили съмнителни залози. За съществуванено на подозрения относно резултата намекна и президентът на малтийската федерация Дарманин Демайо седмица след мача.

Човекът на световната футболна централа също така е посетил съблекалните на Литва и на съдиите на мача. Двубоят във Вилнюс беше ръководен от испанеца Хесус Хил Мансано. Представителят на ФИФА разкрил, че съмнителните залози за загуба на Малта с два и повече гола разлика.

„След края на мача се чувствам неудобно, тъй като могат да ни обвинят, че нарочно сме паднали с такъв резултат. Знам, че не съм направил нищо нередно, но чувството не изчезва. Постоянно си мисля, че всеки момент може да ме привикат в полицията“, призна Хог пред „Сън“.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​