ФИФА ще започне разследване на трансфера на южнокорейския национал Коо Джа Чеол в германския Волфсбург, твърди transfermarkt.de.
 
21-годишният халф бе привлечен в тима от Бундеслигата срещу 2 милиона евро и трансферът бе обявен от предишния му клуб Джеджу Юнайтед преди затварянето на зимния прозорец.
 
Йънг Бойс (Берн) обаче твърди, че има подписан договор с играча, въпреки че няма потвърдено наличие на контракт с Джеджу Юнайтед. Поради тази причина швейцарската федерация поиска от ФИФА да бъде започнато разследване.
 
“Придържали сме се изцяло към процедурите. Играчът ще се присъедини към нашия клуб”, заяви генералният мениджър на Волфсбург Дитер Хьонес.
 
Очаква се Коо Джа Чеол да се присъедини към “вълците” на 10 февруари. Преди това той направи кратко посещение в клуба, за да подпише договора си и да бъде представен официално.
 
Халфът се представи успешно на Купата на Азия, където Южна Корея игра полуфинал, а той стана голмайстор на турнира с пет попадения.
 
Според информациите, трансферът е осъществен чрез новата онлайн система на ФИФА, която изисква потвърждение и от двата клуба./БЛИЦ