Манчестър Сити до няколко дни ще бъде наказан със забрана за привличане на нови играч за два трансферни прозореца. Така „гражданите” ще последват съдбата на Челси.

Причината отново е в системно нарушение на правилата при трансфери на непълнолетни футболисти. Предполага се, че клубът от Манчестър е признат по обвинението в пренебрегване на правилото, според което правата върху един играч не могат да бъдат притежавани от трета страна.

Точно това са правили от "Етихад" посредством договореност с Нордселанд и академията "Право на мечта", която се намира в Гана, но е собственост на президента на датския клуб.

Ако санкцията бъде потвърдена, това ще означава, че Гаурдиола няма да може да реализира плановете си за лятна селекция. Според медиите на Острова испанецът е възнамерявал да привлече играчи за 150 милиона паунда.

Това не е единствената опасност, надвиснала над Манчестър Сити. ФИФА и Премиър лийг продължават да разследват клуба за нарушаване на правилото за финансов феърплей. Тук санкцията за клуба може да бъде изваждане от Шампионската лига.