Тази година няма да има връчване на „Златната топка“ на френското списание „Франс Футбол“ за най-добър футболист, но пък ФИФА взе категорично решение да раздаде своите наградите „The Best“ виртуално на 17 декември.

"Тази година беше по-ясно от всякога, че нищо не е по-важно от здравето. Футболистите поеха по-голяма отговорност, не само като спортисти, но и като модели за подражание, даващи надежда на общностите навсякъде и споделящи послания за единство в лицето на продължаващата криза в общественото здраве", съобщиха от ФИФА.

"След безопасното възобновяване на турнирите, благодарение на комбинацията от упорита работа и солидарност в нашия спорт, футболът осигури рядък източник на комфорт и радост за мнозина. Поради това е важно ФФА да почете такива постижения през тази необикновена година", добавиха от централата.

Най-добрите играчи и треньори както в женския, така и в мъжкия футбол ще бъдат определени чрез комбиниран процес на гласуване, включващ капитаните и треньорите на всички национални отбори по света, онлайн гласуване на феновете и гласуване от избрана група на повече от 200 представители на медиите. Гласуването ще започне на 25 ноември и ще приключи на 9 декември.