Представителят на Интер на жребия за Шампионската лига Луиш Фиго заяви, че е доволен. Италианците ще срещнат ЦСКА Москва на 1/4-финалите, а при победа ще се изправят срещу актуалния шампион Барселона или Арсенал.

“Не може да избираме съперници на този етап от турнира, но винаги има отбори, които трябва да се избягват. Барселона и Манчестър Юнайтед са сред тях. Дали мислим за срещите от 1/2-финалите? Не, първо трябва да отстраним ЦСКА (Москва) и тогава да гледаме напред. Ако искаме да спечелим Шампионската лига, трябва да преминем през всичките съперници”, каза Фиго пред “Скай Спортс”.

“ЦСКА е силен отбор, но ние сме доволни от този жребий. Напълно справедливо е да кажем, че сме фаворити в този двубой. Сигурен съм, че ще са две тежки срещи, но Интер ще даде всичко, за да продължи на полуфиналите”, допълни португалецът.

Той коментира и изкуствения терен, на който ще играе Интер в Русия: “Да играем на друга повърхност няма да ни попречи в мотивацията.” Запитан как се чувства след жребия, Фиго каза: “Не съм щастлив или тъжен. Щастлив съм, че сме на 1/4-финалите. Всички отбори са добри на този етап. Единствено съм щастлив, че не се паднахме срещу Барселона или Манчестър Юнайтед.”/БЛИЦ