Английският шампион Манчестър Юнайтед официално обяви привличането на бранителя Фил Джоунс от Блекбърн. 19-годишният централен защитник подписа договор с “червените дяволи” за 5 години.

Още миналата седмица медиите на Острова гръмнаха, че Юнайтед е на път да вземе Джоунс, към който засилен интерес имаше и от страна на Ливърпул и Арсенал. Самият играч обаче е настоял да облече екипа на “червените дяволи” и това е изиграло ключова роля за осъществяването на сделката.

Мениджърът на 19-кратните шампиони на Англия Алекс Фъргюсън първоначално предложи за младия бранител 16,5 милиона паунда, колкото бяха записани като клауза в договора му с Блекбърн, от където обаче поискаха повече пари. В крайна сметка трансферът бе финализиран днес и се очаква в касата на Роувърс да влязат около 20 милиона паунда. Предполага се, че в тази сума са включени и бонуси, които "червените дяволи" ще платят при постигнати успехи, или брой изиграни от Джоунс срещи.

Междувременно стана ясно и, че младежкият национал на Италия Федерико Македа няма намерение да напуска Манчестър Юнайтед това лято, макар че ще му бъде много трудно да се наложи като титуляр на "Олд Трафорд".

"Кико ще остане в Манчестър Юнайтед и няма да ходи на друго място", коментира мениджърът на футболиста Джовани Биа пред "Тутомеркато".

19-годишният нападател игра под наем в изпадналия в италианската Серия “Б” Сампдория през пролетния дял на изминалия сезон. Той обаче не успя да впечатли с изявите си и не вкара нито един гол в 14-те мача, в които игра в Серия "А". Очаква се през новия сезон младокът да бъде твърда резерва на "Олд Трафорд", както и българинът Димитър Бербатов, който също отказа да бъде продаван. Титуляри на “червените дяволи” на този етап са английският национал Уейн Рууни и мексиканецът Хавиер Ернандес – Чичарито. /БЛИЦ