ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Българският халф Филип Кръстев вкара първия си гол в МЛС. Това стана при убедителната победа на Лос Анджелис ФК с 5:1 като домакин на Минесота Юнайтед в мач от редовния сезон.

С този успех тимът от Калифорния сложи край на серията си от четири поредни срещи без успех (три от МЛС и един за Кампеонес Къп). Първото попадение на 21-годишния бивш футболист на Славия и Левски в американския шампионат дойде в седмия му мач в първенството. Както е известно, Кръстев се разписа и при дебюта си за Лос Анджелис ФК, но това беше в турнира за Купата на Лигите при 4:0 над Реал Солт Лейк.

Сега Филип Кръстев реализира последното попадение за успеха на тима си. Той беше точен в 67-ата минута след самостоятелен рейд, започнал от централната линия и завършил с точен удар в долния десен ъгъл на вратата на канадеца Дейн Сейнт Клеър. Българинът се разписа само четири минути, след като се появи в игра на мястото на Тимъти Тилман.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Успехът на Лос Анджелис ФК дойде след обрат. Гостите откриха резултата още в четвъртата минута чрез Хасани Дотсън. Още преди края на първото полувреме габонецът Денис Буанга реализира хеттрик за тима от Калифорния. Веднага след почивката Мигел Тапиас покачи на 4:1 с точно изпълнение на дузпа.

С тази победа Лос Анджелис ФК си гарантира участие в плейофите, след като събра актив от 48 точки от 32 изиграни мача и заема трето място в Западната конференция на МЛС. Минесота Юнайтед е 12-и в същата конференция с 38 точки, но с шансове за класиране за плейофите. За финалната фаза на първенството се класират първите седем във всяка конференция, а заелите осмо и девето място играят бараж за участие в елиминациите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ВИДЕО ОТ ГОЛА НА ФИЛИП КРЪСТЕВ