Българският национал Филип Кръстев претърпя първата си загуба в МЛС. Той влезе като резерва за Лос Анджелис ФК при поражението с 1:2 от Шарлът като гост. На вратата на домакините беше бившият играч на Лудогорец Кристиян Кахлина.

В 29-ата минута Ашли Уестууд даде аванс на домакините. 17 минути след началото на второто полувреме треньорът на Лос Анджелис ФК Стив Черундоло направи три смени и при една от тях Кръстев се появи в игра на мястото на Тимъти Тилман.

Явно промените дадоха резултат и само четири минути по-късно гостите изравниха чрез Марио Гонсалес. Шарлът все пак стигна до успеха с гол на Скот Арфилд в 75-ата минута. Той беше точен само две минути след появата си на терена като резерва.

За Филип Кръстев това беше втори мач в МЛС. Преди три дни също влезе като резерва при победата на Лос Анджелис ФК с 4:0 над Колорадо Рапидс.

Тимът от Ел Ей е на второ място в Западната конференция на МЛС с 40 точки, на четири зад лидера Сейнт Луис Сити. Шарлът е 12- в Източната конференция с 29 точки, на осем пред Интер Маями с Лионел Меси в състава.