Българският национал Филип Кръстев ще продължи кариерата си във френската Лига 2. Заедно с агента си Николай Жейнов той замина тази сутрин за Париж. Оттам 19-годишният халф пътува заТроа, в чийто едноименен тим ще играе през пролетния полусезон. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

През лятото на 2020 г. Славия продаде Кръстев на втородивизионния белгийски Ломел, който е собственост на „Сити Футбол Груп“ - компанията, която притежава Манчестър Сити и още няколко клуб от цял свят – включително и Троа. След това стана ясно, че трансферът е одобрен лично от Пеп Гуардиола. През есента младият халф продължи да играе за „белите“, но като преотстъпен от белгийския тим.

В „Сити Футбол Груп“ са преценили, че е по-добре Кръстев да трупа игрова практика в по-силно първенство и именно затова сега насочват бъдещето му в лидера на френската втора дивизия Троа, където отново ще е под наем от Ломел до лятото. За подобна възможност стана ясно още през декември след информации от белгийските медии.

Участие във Франция в бъдеще може да увеличи шансовете на Филип Кръстев да осъществи преминаване в Манчестър Сити или в друг английски отбор. Заради Брекзит в Англия въведоха нови правила за трансфер на футболисти извън Острова. Трябва да бъдат покрити определени критерии. Мачове във Франция дават много по-голям шанс за изпълнение на изискванията, отколкото в белгийската втора дивизия, където Ломел е шести от осем отбора.