Байерн приема Реал (Мадрид) в първи полуфинал от Шампионската лига. Мнозина определят това като финал преди финала, тъй като другата в другата двойка са сочените за аутсайдери Ливърпул и Рома.

Баварците ще опитат да вземат реванш за отпадането си от „белия балет“ на четвъртфиналите през миналия сезон. Тогава испанският клуб се нуждаеше от победа с 4:2 след продължение в реванша, след като беше спечелил първата среща в Мюнхен с 2:1. Реал (Мадрид) пък ще направи опит да се класира не само на трети последователен финал на турнира, но и да спечели трофея за трета поредна година. Това не се е случвало в КЕШ/Шампионската лига от 1976 година насам, когато Байерн печели третата си поредна купа в турнира.

КАКВО КАЗАХА ТРЕНЬОРИТЕ
Юп Хайнкес (Байерн): „Някои треньори никога не достигат до това ниво през кариерата си. Аз съм скромен човек и подхождам към подобни срещи без емоции, въпреки че те се проявяват по време на самия двубой. Очаквам спектакъл за феновете. През кариерата си съм мерил сили с големи треньори като Йохан Кройф и Марчело Липи. Голям фен съм на Зидан. Много ми харесва стила, който прилага в Реал (Мадрид).“

Зинедин Зидан (Реал Мадрид): „Имам голям респект към Юп Ханкес и това, което е постигнал като треньор на Байерн и Реал (Мадрид). Мога само да отвърна на комплиментите му. Със сигурност моят отбор се нуждае от силен мач. Байерн е голям клуб, с невероятен отборен дух. Не мисля, че има фаворит в мача. Нямам никакви съмнения, че концентрацията ни за срещата ще бъде не само на ниво, но и на 150%.“

БАЙЕРН – РЕАЛ (МАДРИД)

Днес от 21:45 часа по bTV Action
Мюнхен, „Алианц Арена“
Съдия: Бьорн Куиперс (Холандия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Байерн: Улрайх, Кимих, Хумелс, Боатенг, Алаба, Мартинес, Тиаго Алкантара, Хамес Родригес, Мюлер, Рибери, Левандовски
Контузени: Видал, Коман
Под въпрос: Нойер, Толисо

Реал (Мадрид): Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Каземиро, Модрич, Иско, Бензема, Роналдо
Контузени: няма
Под въпрос: Начо

Баланс: 24 мача, 11 победи за Байерн, 2 равенства, 11 победи за Реал (Мадрид), г.р. 37:36 за Реал (Мадрид)

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Двата клуба се срещат за четвърти път в елиминационна фаза за последните седем години. В предишните три случая Реал (Мадрид) излезе краен победител два пъти, а Байерн – веднъж.
* „Белият балет“ спечели петте си последни мача срещу баварците, като вкара 13 гола и получи четири.
* Кристиано Роналдо вкара седем пъти в последните си три срещи с тима от Мюнхен и общо девет попадения за шест двубоя.
* Байерн е на полуфинал в Шампионската лига за 11-и път, колкото има и Барселона. Само Реал (Мадрид) има повече участия на тази фаза – 13.
* Баварците като цяло имат 18 пъти до момента са играли полуфинал на КЕШ/Шампионска лига, като в 10 от тях са се класирали за финала и осем пъти са отпадал (включително последните четири).
* Грандът от Мюнхен до момента има 20 случая на среща с испански отбори на елиминационна фаза в два мача, като 10 пъти продължава напред и 10 отпада.
* Байерн няма домакинска загуба през този сезон в Шампионската лига.
* Реал (Мадрид) за 29-и път е на полуфинал в КЕШ/Шампионската лига, като в тях 15 пъти е стигал до финал и 13 пъти е отпадал.
* „Белият балет“ е на път да стане първият отбор със 150 победи в турнира, като до момента е със 149.
* Кралският клуб загуби две от последните си шест гостувания в Европа, но пък вече спечели в Германия през този сезон – 3:1 в Дортмунд.
* Реал (Мадрид) до момента има 25 срещи с немски съперници в два мача на елиминации. 17 пъти продължава напред и осем пъти отпада.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА