Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов и съотборниците му в руския Ростов не са получавали заплати и премии от известно време. Журналистът Сергей Егоров от „Спорт-Експрес“ твърди, че задълженията на клуба към играчите продължават вече трети месец.

Според него финансовата криза на тима от Ростов на Дон е довела и до спада в резултатите, въпреки че „смелчаците“ в момента са трети в класирането. Руският журналист твърди, че въпреки наличието на много спонсори, клубът се оказал в парична блокада. Единственият източник на финансиране е фирмата на президента на Ростов Арташес Арутюнян.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Счита се, че големите фирми в Ростов на Дон се съобразяват с шефа на спорта към областната администрация Игор Кусков, който напоследък е насочил усилия към втородивизионния СКА Ростов, който е шести в южната група на руската трета дивизия.

Ако ситуацията не се подобри до края на годината, Ростов ще бъде принуден да се раздели с най-добрите си играчи. Сред тях са Ивелин Попов, Дмитрий Чистяков, Матиас Норман, Роман Ерьоменко, Алексей Йонов и Елдор Шомуродов.