Една от легендите на финландския футбол Сами Хупия взе окончателно решение да окачи бутонките на пирона и да прекрати активната си състезателна кариера. Централният бранител на втория в Бундеслигата Байер (Леверкузен) и националния отбор на Финландия Сами Хупия обяви на специална пресконференция, че след края на сезона ще остане на работа при “аспирините” като помощник-треньор.

"Времето ми като футболист на Леверкузен беше прекрасно и ще завърши по перфектен начин, ако тимът успее да се класира директно за групите на Шампионската лига. В последните си две години като професионален футболист играх в един фантастичен клуб, който ми предостави и още една възможност да продължа да се развивам като треньор. Цялата обстановка в Леверкузен е идеална за мен и много ми допада", сподели Хупия на пресконференцията.

37-годишният бивш капитан на Ливърпул изкара два сезона на “Бай Арена”, след като дойде със свободен трансфер през лятото на 2009 година. Той реализира три гола с екипа на “аспирините” в 43 мача в Бундеслигата. /БЛИЦ