Фиорентина изтърва два гола аванс и направи 3:3 като домакин на Дженоа в мач от 22 кръг на Серия „А“. Йосип Иличич даде аванс на „виолетовите“ в 17-ата минута, а четири минути след началото на втората част Федерико Киеза удвои. Джовани Симеоне върна едно попадение за „грифовите“ седем минути по-късно, а в 59-ата Оскар Хилйемарк изравни.

Само две минути след това Никола Калинич отново даде аванс на домакините. Пет минути преди края на мача Федерико Бернардески игра с ръка в наказателното поле и Джовани Симеоне беше точен при изпълнението на отсъдената дузпа за крайното 3:3. Така Фиорентина събра 34 точки и заема осмо място. Дженоа е 15-и с 25 пункта.

В мач на дъното на класирането Кротоне записа едва третата си победа за сезона, след като се наложи с 4:1 над Емполи. Диего Фалчинели се отличи с хеттрик за 35 минути. В 24-ата минута Адриан Стоян даде аванс на домакините, които бяха без възстановяващия се от контузия Александър Тонев.

Леван Мчедлидзе изравни шест минути преди почивката. В 56-ата Фалчинели вкара първия си гол в мача. В първата минута на добавеното време на срещата той се разписа от дузпа, а само минути по-късно оформи хеттрика си. С този успех Кротоне излезе на 18-о място в класирането с 13 точки, а Емполи е 17-и, точно над чертата, с актив от 21 пункта.

Каляри направи домакинско 1:1 с Болоня, след като възползва от факта, че съперникът остана с двама души по-малко. Матия Дестро даде аванс на гостите в 64-ата минута, но в края на мача Федерико Вивиани и Емил Крафт получиха червени картони. Марко Бориело изравни за тима от Сардиния във втората минута на добавеното време. Така Болоня и Каляри имат по 27 точки и заемат съответно 12-о и 14-о място в класирането. Между тях е Сампдория, който записа успех с 3:2 над Рома.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"