Фиорентина срази у дома Каляри с 3:0 в мач от седмия кръг в италианската Серия А. „Ла Виола“ си свърши работата през първото полувреме, след като Николас Гонсалес вкара още в третата минута, а автогол на Алберто Досена удвои аванса на домакините. В края на двубоя М’бала Нзола прекъсна сушата си от 14 поредни мача без гол.

Двубоят започна с натиск на домакините и в 3-ата минута след центриране от статично положение Лукас Белтран свали топката за Николас Гонсалес, който я прати във вратата на Каляри.

В 21-ата минута Фиорентина успя да удвои своя аванс, след като Микаел Кайоде напредна по дясното крило и пусна остро подаване за Лукас Белтран успоредно на голлинията. В опита си да изчисти обаче Алберто Досена прати топката в собствената си врата.

След почивката в 47-ата минута Алберто Досено имаше възможност да се реваншира за автогола с удар глава, който обаче премина над напречната греда.

В 81-ата минута топката бе изсипана в наказателното поле на Каляри, където Кристиан Куаме засече с глава, но топката не намери очертанията на вратата на гостите. В четвъртата минута на добавеното време Роландо Мандрагора изведе М'бала Нзола зад гърба отбраната на Каляри, а нападателят прехвърли технично Борис Радунович за крайното 3:0, вкарвайки първия си гол за тима.

След този успех "виолетовите" събраха 14 точки на петата позиция, докато Каляри е на дъното на таблицата със само 2 точки в актива си.

В други срещи от кръга по-рано Торино завеърши 0:0 у дома с Верона, а Сасуоло загуби с 0:1 от гостуващия Монца.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!