Стартиралият с домакинска победа срещу Милан (2:0) в новия сезон на Серия „А” Фиорентина проявява интерес към световния шампион с Германия Кевин Гроскройц от Борусия (Дортмунд), съобщават италианските медии.

27-годишният футболист има договор с вестфалци до лятото на 2016 година, но не попада в сметките на новия старши треньор Томас Тухел.

Гроскройц бе използван от селекционера на Бундестима Йоахим Льов като десен защитни по време на Мондиал 2014 в Бразилия, където Германия спечели световната титла за четвърти път в историята.

Именно на позицията десен бранител Борусия (Дортмунд) пък има най-големи грижи. Полякът Лукаш Пишчек (проблеми с хълбока) и Ерик Дурм (травма в коляното) са извън строя за неопределено време, а 11-милионното ново попълнение Гонзало Кастро тотално се провали при визитата на норвежкия Од (4:3) в първа среща от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Така Тухел използва 21-годишния Матиас Гинтер при визитата на Инголщад (4:0) през уикенда като следваща алтернатива.