Фиорентина срази у дома Рома с 2:0 в последния мач от 36-ия кръг на италианската Серия „А“.

Още във 2-ата минута Николас Гонсалес бе препънат в наказателното поле на Рома от Рик Карсдорп, но първоначално съдията Марко Гуида подмина ситуацията. След това той все пак бе привикан да преразгледа ситуацията с ВАР и промени първоначалното си решение, като посочи бялата точка. Така Николас Гонсалес (5-дузпа) бе точен от бялата точка и даде аванс на „виолетовите“, а малко след това Джакомо Бонавентура (11) удвои след пас на Артур Кабрал.

Фиорентина вкара трети гол в 25-ата минута чрез Джакомо Бонавентура, но попадението не бе зачетено заради засада в хода на атаката.

До края на мача „вълците“ на Жозе Моуриньо не успяха да отвърнат на удара, а и домакините от Флоренция не реализираха други попадения.

Леонардо Спинацола се завърна в игра за Рома в 90-ата минута, влизайки на мястото на Рик Карсдорп. Спинацола се появи в игра 371 дни след последния си мач за първенство.

След успеха си Фиорентина събра 59 точки и се изравниха с Рома и Аталанта, които имат същия актив и също се борят за участие в евротурнирите. На три точки пред тях на петата позиция е Лацио.