ФК Копенхаген успя да отмъкне точка от Барселона и двата тима направиха 1:1 в датската столица. Домакините не успяха да спрат звездата на испанците Лео Меси, който вкара поредния си гол. Каталунците имаха надмощие от самото начало на двубоя, но пропуски направиха Давид Вия и Лионел Меси. Вия уцели гредата в началото на двубоя след удар от малък ъгъл. Лео Меси се разписа в 31-ата минута, когато се възползва от грешка на съперника и с премерен удар прати топката във вратата на Виланд.

Само две минути по-късно домакините успяха да изравнят резултата, след като в 33-ата минута Виктор Валдес не се намеси добре и Клаудемир с хубав удар прати кълбото в долния десен ъгъл на стража на каталунците.

През второто полувреме гостите имаха надмощие, но нови пропуски направиха Вия, Меси, Кейта и влезлият през второто полувреме Педро Родригес.

Барселона води в група “D” с актив от 8 точки, Копенхаген е на втора позиция със 7. Рубин е на трето място с 3 точки, а Панатинайкос на последна позиция с 2 точки./БЛИЦ

ФК КОПЕНХАГЕН - БАРСЕЛОНА 1:1
0:1 Лео Меси (31), 1:1 Клаудемир (33)

ФК Копенхаген: Виланд, Поспех, Клаудемир, Квист, Гронкяер, Н’Дойе, Антонсон, Вендт, Вингаард (89 - Отесен), Занка, Боланьос (90 - Делайни)

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Шави, Иниеста, Кейта, Бускетс, Абидал, Меси, Вия (80 - Педро)

Копенхаген, “Паркен”
Съдия: Павел Кристиан Балай (Румъния)
Жълти картони: Поспех (К), Бускетс (Б)