ФК Москва победи с 2:1 Том след обрат в мач от 6 кръг на руската Висша лига и се изкачи до четвърто място в класирането.

В 35-ата минута гостите от Томск откриха резултата след безобразна игра в защита на домакините, които оставиха Сергей Корниленко в наказателното поле да спре топката на гърди, да си я нагласи и с третото докосване да я прати в незащитения от Жевнов ъгъл.

Девет минути по-късно дойде и отговорът на ФК Москва. При центриране от корнер Бракамонте се оказа на метър от голлинията и за аржентинеца не представляваше трудност да изравни.

В 75-ата минута Стрелков проби по лявото крило и вместо да центрира направо я подари на Янатовски, но той не успя да я избие и Якубко успя да донесе победата на ФК Москва.

В добавеното време гостите имаха шанс за изравнителен гол, но далечен удар срещна гредата на вратата на Жевнов, а при добавката Радославлевич бе много неточен.

С успеха тимът на Миодраг Божович събра 11 точки и излезе на четвърто място в класирането. Със седем точки в актива си гостите от Том останаха на девето място в таблицата./БЛИЦ

РУСИЯ, ВИСША ЛИГА, 6 КРЪГ
От днес
ФК Москва - Том 2:1
От вчера
Рубин – Спартак (Москва) 0:2
Зенит – Химки 4:2
Динамо (Москва) – Криля советов 0:1
Терек – Сатурн 1:1
 
Предстоящи
Утре: ЦСКА (Москва) – Ростов, Кубан – Локомотив (Москва), Спартак (Налчик) – Амкар
 
КЛАСИРАНЕ: 1.КРИЛЯ СОВЕТОВ 13, 2.Зенит 15, 3.Рубин 11, 4.ФК Москва 11, 5.ЦСКА (Москва) 10 и др.