ФКСБ, който е съперник на ЦСКА 1948 в първия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, започна ударно новия сезон в румънската Лига 1. Тимът от Букурещ спечели с 3:1 гостуването си на У Крайова 1948.

Още в 17-ата минута резултатът беше 2:0 в полза на ФКСБ. Давид Микулеску откри резултата в 8-ата минута след асистенция на Флоринел Коман. Девет минути по-късно Коман беше точен при изпълнение на дузпа.

Роденият във Франция, но с камерунски и марокански корени, Малком Еджума реализира третия гол за гостите в 60-ата минута. Четвърт час преди края бившият юношески национал на Белфия Секу Сидибе реализира почетното попадение за У Крайова 1948.

В събота (22 юли) на ФКСБ предстои градско дерби с Динамо (Бущурещ). Пет дни по-късно румънският гранд гостува на ЦСКА 1948 на Националния стадион „Васил Левски“ в първи мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Реваншът е на 3 август. Между двата си мача с бронзовите медалисти от миналия сезон на efbet Лига ФКСБ ще проведе мач от румънското първенство срещу Оцелул (Галац), където играе българинът Милен Желев.