Всички футболисти фенове бяха впечатление от начина, по който Лионел Меси почете паметта на починалия в сряда Диего Марадона. След гола си при успеха с 4:0 над Осасуна капитанът на Барселона показа фланелка на футболната легенда от 1993 г., когато Марадона играе за Нюелс Олд Бойс.

След попадението си Меси посочи с две ръце към небето, а жестът му е пълно копие на този на Диего Марадона. Звездата на каталунците сам отбеляза умишлената прилика на профила си в „Инстаграм“.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Още по-впечатляващото е, че голът на Лео Меси е 1 към 1 с попадението на Марадона в неговия дебют за Нюелс Олд Бойс. Това става срещу еквадорския Емелек на 7 октомври 1993 г.

Тогава Дон Диего реализира единствения гол за 1:0. Златното момче поема топката, прави няколко докосвания и я праща в горния ъгъл на вратата. По абсолютно същия начин Меси вкара срещу Осасуна. Единствената разлика е, че Марадона бележи с десния крак, а Лео с левия.

Преди години в интервю за аржентинска телевизия Лионел Меси признава, че е бил на стадиона а Нюелс Олд Бойс на същия този 7 октомври 1993 г. Тогава едва шест годишен гледа дебюта на Марадона за клуба от Росарио. По онова време стадионът се казва „Ел Колосо де Парке“ (Колосът на парка), но днес носи името „Естадио Марсело Биелса“.