Барселона представи новия си треньор Ханзи Флик. На първата си пресконференция той говори по немалко теми.

“Искам да кажа, че съм много щастлив. От първата минута. Преди да подпиша договора, бяхме на вечеря с президента и той ми даде писмо, преведено на немски. В него пишеше нещо, което ме накара от самото начало да почувствам, че това е невероятен клуб, много голям”, призна германският специалист.

“Много съм доволен от първите седмици. С нас бяха много играчи от академията и съм благодарен за работата, свършена там с тях. Работихме доста в тренировките, имаме прекрасни млади играчи. Трябва да създадем подходящата атмосфера за играчите, да успеем да ги развием и да ги изведем на по-високо ниво. Има някои много интересни футболисти”, добави бившият треньор на Байерн, разбивал Барса с 8:2 през 2020 г.

“Не съм далеч от идеята, с която Барселона е играл преди и е постигал успехи с Кройф или Гуардиола. Моята идея е да имаме такъв активен отбор, който иска да показва на какво е способен с топка и без нея. Няма значение дали ще играем с 4-3-3 или 4-2-3-1. Искам да играем красиво, технично. В този клуб винаги трябва да се борим за всички трофеи”, допълни той.

“Напрежение? Това е работата ми, аз съм треньор на Барса и знам какво да очаквам. Резултатите са важни, но в крайна сметка трябва да играем добре, да се раздаваме на терена, да се подготвяме за мачовете добре. Играчите трябва да го показват на тренировки, да дават 100%, защото ако тренираш на 60%, няма как да играеш на 100%. Ще се справя с напрежението, семейството ми ще помогне за това”, сподели още Флик.

Наставникът говори и за Ламин Ямал, който се представи блестящо на Евро 2024: “Той свърши страхотна работа последната година. Видях какво направи на Европейското. Беше невероятен, но добрите футболисти трябва постоянно да работят и да се развиват. Много е важно, че той е здраво стъпил на земята, страхотен човек е ”.

“Не знам дали е добра идея да се сравняват клубове и не мога да кажа, че Барса е по-голям от Байерн или обратното. Напуснах зоната си на комфорт в Германия. Байерн е много голям отбор. Това, което усещам тук, е много страст към Барселона и това много ми харесва”, завърши Флик.