Бившият полузащитник на ЦСКА Флорентин Петре от известно време не е действащ футболист. Нисичкият халф даде интервю пред румънската преса, в което споделя какво иска да прави в близко бъдеще.

-Флорентин, как се чувствате като пенсиониран футболист?
-Зле. Футболът беше и си остава моят живот. Да се оттегля беше най-трудният момент в живата ми.

-Какво ви предстои от тук нататък?
-Естествено, да остана във футбола. Не знам още с какво ще се занимавам, но няма да съм далеч от тази игра. Знам, че в момента искам да съм у дома, в Динамо (Букурещ).

-Динамо обаче иска ли те?
-Не знам, търся начин отново да съм в клуба. Нормално е, защото искам да съм “куче” (б.р. – това е прякорът на Динамо (Букурещ), дал съм всичко за този отбор. Съгласен съм на всичко, което ми предложи президента, за да се върна у дома.

-Виждате ли се в ролята на ръководител?
-Искам отново да съм на каишка (смее се). Аз обаче не съм за лидерска позиция. Как си представяте
Флорентин Петре да крещи и да издава заповеди?

-Какво тогава?
-Може би нещо по-близо до отбора, искам да помагам на играчите с моя опит.

-Какво мислиш за сегашния състав на Динамо (Букурещ)?
-Има няколко играчи с потенциал. Този отбор може да се бори за титлата.

-За съжаление остава подозрението, че по ваше време сте взимали забранени вещества. През 2000 година вие се разболяхте от хепатит, а вашият съотборник Каталин Хилдан почина!
-Тези неща не са верни, ние просто взимахме витамини. Треньорът Йонут Чирила беше страхотен, никога не е идвал при нас с хапчета или такива неща. Смъртта на Хилдан през 2000 година беше трагедия. Имаше разследване, което доказа, че не са използвани забранени субстанции. Аз много пъти обяснявах, че се разболях от хепатит и нищо повече.

Флорентин Петре изкарва тежък хепатит през лятото на 2000 година. След тежко възстановяване и почти година извън терена халфът се връща в края на сезон 2000/01. През лятото на 2001 година обаче едва не умира! Докато ловува в делтата на река Дунав, Петре докосва оголен кабел с високо напрежение. Изпада в кома 5 часа, отново е дълго време в болница, след което обаче пак се връща на терена./БЛИЦ