Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес свика извънреден брифинг, на който отрече слуховете за предстоящо уволнение на треньора Карло Анчелоти и изрази подкрепа към италианския специалист. По този начин босът на „белия балет“ последва примера на колегата си в ЦСКА Александър Томов, който вчера гласува доверие на Стойчо Младенов и отхвърли възможността за уволнение на треньора преди края на сезона.
 
Според испанските медии загуба от Барселона в предстоящото дерби на 22 март може да коства поста на 55-годишния Анчелоти. Напрежението върху италианеца са повиши, след като Реал (Мадрид) изпусна първото място в класирането на Примера дивисион и беше близо до отпадане от Шампионската лига след загуба с 3:4 от Шалке 04 на „Сантяго Бернабеу“.
 
„Каквото и да се случи в следващите седмици, Карло Анчелоти остава начело на Реал (Мадрид). Имаме най-добрия треньор и най-добрите играчи. Ръководството на клуба има пълно доверие в Анчелоти и футболистите. През миналата календарна година с този треньор спечелихме четири купи, а такова нещо не бяхме постигали през историята си. Каним нашите фенове да окажат пълна подкрепа на отбора, който напълно я заслужава“, заяви Перес.