Бразилският спортен арбитражен съд потвърди решението, което спаси Флуминензе от изпадане от елитната дивизия на Бразилия. Това стана възможно, след като Бразилската футболна централа отне 4 точки от актива на Португеза. Причина за наказанието е, че завършилият на 12-о място в крайното класиране тим е използвал нередовен играч при нулевото равенство с Гремио в последния кръг на шампионата. Става въпрос за полузащитник Хевертон, който не е изтърпял наказанието си от два мача заради червен картон.

Първоначално Хевертон бил с отнети права само за 1 мач, но впоследствие от Спортния арбитражен съд са увеличили наказанието му, като окончателното решение било взето ден преди мача на Португеза срещу Гремио. Така Португеза завършва на 17-о място с 44 точки, а Флуминензе остава 16-и с 46 и се спасява от изпадане. Португеза пък ще играе от новия сезон в Серия "Б".

Флу спечели шампионската си титла през 2012 година, но заради лошият последващ сезон и въпреки победата над Баия остана на 17-о място в крайното класиране с 46 точки. Междувременно грандът от Рио де Жанейро вече има и нов треньор. Бившият бразилски национал Ренато Гаучо за четвърти път в кариерата си пое Флуминензе. 51-годишният бивш нападател е ритал там в периода 1995-97.

Преди това Ренато Гаучо беше начело на Флуминензе през 2002-03, 2007-08 и 2009 г. През 2007 г. извежда клуба до Купата на Бразилия, а година по-късно класира тима на финал на Копа Либертадорес.