Закъсалият бразилски тим Флуминензе обяви Кука като своя пети треньор от началото на сезона. Той поема тима, след като Ренато Порталупи бе уволнен за втори път в рамките на по-малко от година.

Кука, който напусна местния съперник на Флуминензе – Фламенго през юли след 6 месеца, наследи Ренато и през миналата години. Сега той се надява да се справи по-добре от предишния си престой в клуба, където престоя 9 мача.
 
Ренато, който бе за трети път начело на клуба и се задържа само 12 мача, стана 29-ия треньор в бразилското първенство, който губи работата си след началото на сезона през януари. Флуминензе е на дъното на класирането в Бразилия.
 
Бившият селекционер на Ямайка Рене Семоеш бе първата треньорска жертва на клуба за годината, той бе последван от Карлос Алберто Парейра, човекът извел “селесао” до световната титла през 1994 г., който се задържа 4 месеца. След това дойде неопитният Винисиус Еутропиа, който остана 4 мача и бе заменен от Ренато.
 
През миналата година Ренато изведе Флуминензе до финал за Копа Либертадорес, където загуби с дузпи от ЛДУ Кито. Скоро след това той бе уволнен заради слабите резултати във вътрешното първенство./БЛИЦ