Нападателят на Интер Диего Форлан прати в историята 80-годишен рекорд и се контузи по време на мача от световните квалификации в Южна Америка между Парагвай и Уругвай (1:1).

32-годишният национал на Уругвай вкара гола за своя тим и с 32 попадения стана реализатор номер 1 в историята на “урусите”. До преди мача с Парагвай Форлан делеше с Ектор Скароне първото място във вечната класация на топстрелците на Уругвай. Скароне бе вкарал 31 попадения от 1917 до 1930 година с екипа на "урусите". Със своите 84 мача за "урусите" Форлан е и футболистът с най-много срещи с националната фланелка в историята на Уругвай.

“Нерадзурите” ще бъдат без уругвайския национал в следващите 2 седмици. Форлан ще пропусне предстоящите срещи от Серия “А” срещу Катания като гост в събота (15 октомври) и Киево у дома на 23 октомври в Серия "А", както и гостуването на френския Лил в мач от Група “B” на Шампионската лига следващата седмица във вторник (18 октомври) от 21:45 часа българско време.

Очаква се Форлан да бъде готов за срещата с Аталанта на 26 октомври или поне за сблъсъка с Ювентус три дни след това. /БЛИЦ