След 15-годишно отсъствие Фортуна (Дюселдорф) се завърна в Бундеслигата. Това стана факт след равенство 2:2 в плейоф реванш срещу Херта. Първия двубой завърши с успех на Фортуна с 2:1. Байстер и Йованович бяха точни за домакините, а за Херта се разписаха Бен-Хатира и Рафаел. Гостите завършиха срещата с 10 човека, след като в 54-ата минута Бен-Хатира бе изгонен.

Мачът бе прекратен за около 20 минути, след като само минута преди изтичането на добавеното време, фенове на домакините нахлуха на терена.

Двубоят започна с летящ старт за домакините, които излязоха напред в резултата още в 1-та минута, когато след бърза контраакция Илсьо намери Байстер, който хвърли в екстаз феновете на стадион "Есприт".

В 22-ата минута Бен-Хатира засече с глава центриране на Рони от статично положение и изравни - 1:1.

В началото на втората част нервите на мароканската звезда на Херта - Бен-Хатира, не издържаха и в 54-ата минута той получи втори жълт картон.

5 минути по-късно Йованович засече с глава центриране на Брьокер и отново даде аванс на тима от Дюселдорф. А в 85-ата минута Рафаел изравни за крайното 2:2.

Съдията даде 7 минутно продължение на мача. В 96-ата минута обаче фенове на Фортуна не сдържаха радостта си и нахлуха на терена. Това се случи една минута преди изтичане на добавеното време. Футболистите на двата отбора, съдии и треньори, влязоха в съблекалнята, докато стюарди и полиция усмирят тълпата. Част от по-буйните фенове бяха задържани, но органите на реда ги върнаха на трибуните.

След 20 минути играчи и съдии отново излязоха на терена и по правилник трябваше да доиграят оставащите 2 минути, в които не се случи нищо особено.