Франк Лампард се оттегля от националния отбор на Англия след световното първенство, стартиращо на 12 юни в Бразилия. На 20 юни халфът ще навърши 36 години.
 
Не е сигурно и оставането на Франк в Челси. Нещо повече – говори се, че Лампард може да сложи край на кариерата си. Договорът му със “сините” изтече, но той все още не го е подновил.
 
Наскоро се появиха информации, че Хари Реднап иска да събере в Куинс Парк Рейнджърс племенника си и защитника Рио Фърдинанд. Както е известно, преди години тримата бяха част от Уест Хям.
 
"Не знам дали ще бъда в Челси и следващия сезон, колкото и да ми се иска. Желанието ми е да играя поне още две или три години, но може би е по-добре да се оттегля, докато съм на върха.
 
Така че, дори да се окаже, че трябва да спра с футбола утре, няма да имам никакви съжаления и притеснения. Честно казано, психически се подготвям за този момент, още като навърших 30 години."
 
"От доста време си мисля за това, а и от доста време съм на терена. Така че, вече част от мен спокойно мисли за следващата стъпка в живота ми", сподели Лампард пред вестник "Сън".