Франция надви Гвинея с 1:0 и записа втора победа във футболния турнир при мъжете на Олимпийските игри в Париж. Тимът на Тиери Анри на практика си гарантира участие на четвъртфиналите, след като вече има шест точки в група „А“.

„Петлите“ стигнаха до успеха на стадиона в Ница с гол на Килиан Сидия с глава след центриране на Майкъл Олисе в 75-а минута. В другия мач от групата САЩ записа първа победа след 4:1 срещу Нова Зеландия и с три точки заема второто място в класирането.

Япония също записа втора победа в груповата фаза след успех 1:0 срещу Мали и се класира за четвъртфиналите. Японците водят в класирането на група „D“ с 6 точки, следвани от Парагвай, който по-рано победи Израел с 4:2.

Узбекистан загуби шансове да продължи във фазата на елиминациите при първото си участие на Олимпиада, след като загуби с 0:1 от Египет в Нант и остава без точков актив след първите си два мача в група С.

Ахмед Кука донесе трите точки на египтяните с попадение в 11-а минута, а „фараоните“ са втори с 4 точки, 2 по-малко от испанците, които вече си осигуриха място на четвъртфиналите.

В Сент Етиен Украйна се наложи драматично над Мароко с 2:1, макар че игра с 10 души от 63-а минута след червен картон на Володимир Салюк. Украинците спечелиха благодарение на късен гол на Игор Краснопир дълбоко в добавеното време.

Преди това Дмитро Крискив изведе Украйна напред след 22 минути, а мароканецът Суфиан Рахими, водещият голмайстор на турнира, да изравни от дузпа в 64-ата минута след фаула на Володимир Салюк, заради който беше изгонен.