ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Световният шампион Франция срази Австрия с 2:0 в мач петия кръг и най-накрая записа първа победа в група 1, която засега запазва мястото на "петлите" в Лига А на турнира Лига на нациите. Французите са на точка пред австрийците след голове на Килиан Мбапе (56) и Оливие Жиру (65), а при загуба щяха да изпаднат в Лига B.

Килиан Мбапе се разписа още във втората минута, но голът на нападателят на ПСЖ не бе признат заради засада. "Петлите" продължиха да доминират и в 26-ата минута вратарят Патрик Пенц спаси удар на Мбапе, а в 35-ата се намеси и при задна ножица на Орелиен Чуамени.

В началото на второто полувреме селекционерът на домакините Дидие Дешан извърши вратарска смяна и пусна Алфонс Ареола на мястото на Майк Мениан без видима причина.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Усилията на домакините дадоха резултат в 56-ата минута, когато Жиру изведе Мбапе, който премина като на парад през отбраната на гостите и с хубав удар се разписа за 1:0.

В 65-ата минута Антоан Гризман центрира добре отдясно, Оливие Жиру засече с глава и не даде шансове на Пенц за 2:0, а този резултат остана непроменен до края на срещата.

В другия мач от групата по същото време Хърватия победи Дания с 2:1 с голове на Борна Соса (49) и Ловро Майер (79). Кристиан Ериксен (77) бе изравнил за гостите, но радостта им се оказа твърде кратка.

След тези резултати „шахматистите“ изпревариха „червения динамит“ и заемат първата позиция в групата с 10 точки. Датчаните са втори с 9 точки пред французите с 5 и австрийците с 4 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК