Франция продължи безпогрешния си ход в квалификациите за Евро 2024 в Германия. „Петлите“ сразиха у дома Ейре с 2:0 на „Парк де Пренс“ и оглавяват група В с пълен актив от 15 точки. Ирландците са с 3 точки от 4 мача.

Двубоят започна силно за домакините, които още в 4-ата минута създадоха първото си положение. Оливие Жиру получи хубав пас в наказателното поле и от изгодна позиция стреля, но бе блокиран от защитник на гостите.

В 19-ата минута след неубедителна намеса от ирландски бранител топката падна на крака на Килиан Мбапе, който подаде към Орелиен Чуамени, а той с красив изстрел в далечния ъгъл вкара за 1:0.

В 39-ата минута попадение на Мбапе не бе признато заради засада, но само две минути след почивката домакините удвоиха аванса си. Отскочила топка стигна до Маркус Тюрам, който я прати в мрежата на ирландците за 2:0.

В 52-рата минута гостите се посъбудиха, като Чидози Огбене засече центриране с глава от точката за дузпата, но Майк Мениян реагира блестящо и изби. Четвърт час по-късно Орелиен Чуамени отправи въртелив удар от далечна дистанция, но Гавин Базуну се справи с трудната топка. В 72-рата минута Усман Дембеле проби добре и нанесе удар, който срещна левия страничен стълб.

В добавеното време Кингсли Коман отправи мощен удар от наказателното поле, но не успя да реализира нов гол и резултатът остана непроменен.

ФРАНЦИЯ - ЕЙРЕ 2:0
1:0 Орелиен Чуамени (19), 2:0 Маркус Тюрам (39)