Франция ще протестира преди съставянето на ранглистата на ФИФА за баражите, които трябва да излъчат последните четири участника от Европа за световното първенство в Бразилия следващото лято, съобщава L'Equipe.

Ранглистата на Световната футболна централа е решаваща за определянето на съперниците в баражите. Според регламента четирите по-силни тима в ранглистата ще се изправят на 15 и 19 ноември срещу по-слабите четири отбора, към които принадлежат и „петлите”.

Французите упрекват ФИФА, че са били ощетени през последните две години, защото са били в група с 5 отбора и са играли само осем мача и още две контроли, за които се дават по-малко точки за ранглистата, която е единственият критерий при разпределението на отборите преди всеки жребий.

Франция все още има и шанс за директно класиране на Мондиал 2014 в Бразилия, но за тази цел трябва да победи Финландия утре вечер от 22:00 часа българско време и да се надява в същото време Испания да загуби у дома от Грузия.

Ако участва в баражите, Франция най-вероятно ще се бори срещу някой измежду Гърция, Португалия, Хърватия или Швеция за класиране на световното първенство в Бразилия следващото лято.