Франция спечели за първи път световната титла за младежи до 20 години, след като победи Уругвай с 4:1 след дузпи в Истанбул на финала на турнира в Турция. В редовното време и продълженията гол не падна в нито една от двете врати. Досега „петлите” имаха имаха само едно четвърто място от 2011 година. „Урусите” пък губят втори финал след 1997 година.

Първата част бе равностойна, но най-чистото положение за гол се откри пред уругвайците. Николас Лопес се възползва от подарък на Мухамаду Сар, но останал само срещу вратаря Алфонс Ареола не успя да го преодолее.

След почивката „петлите” имаха леко предимство, но не създадоха опасни положения за гол. При един от малкото си шансове Уругвай бе на път да поведе, но Фелипе Авенати пропусна сам срещу вратаря Ареола. В самия край на редовното време Жордан Верету и Яя Саного направиха пропуски, след като ударите им бяха отразени от уругвайския страж Гийермо Де Аморес.

В продълженията също не паднаха попадения и логично се стигна до рулетката на дузпите. При изпълненията от бялата точка Алфонс Ареола спаси първите две дузпи на „урусите”, дело на Веласкес и Де Араскаета. Всички французи пък бяха безпогрешни и в крайна сметка „петлите” спечелиха с 4:1, за да триумфират със световната титла.