Франция победи трудно Ейре с 1:0 в Дъблин и след втори успех оглавява група "B" на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Единственото попадение вкара Бенжамен Павар (50), а "петлите" отправиха само три точни удара и ликуваха след чудесни намеси на Менян в края на срещата. 

Първата по-интересна ситуация беше в 16-ата минута, когато Килиан Мбапе отправи силен удар, който обаче беше блокиран от защитник. В 24-ата минута Оливие Жиру се отскубна от персоналния си пазач при центриране от корнер и отправи опасен удар с глава, който Гавин Базуну спаси. 

В 40-ата минута Антоан Гризман пропусна отлична възможност за гол. Нападателят на Атлетико (Мадрид) засече с глава от точката на дузпата центриране отдясно, но топката премина покрай дясната греда. 

Пет минути след почивката Мбапе получи отляво, но се забави с центрирането и опита пас, който беше пресечен от Кълън. Той също сбърка при подаването си към Найт, което позволи на Бенжамен Павар да отнеме топката и с топовен удар от границата на наказателното поле да вкара за 0:1.

В 58-ата минута топката стигна до Найт пред наказателното поле и халфът опита силен удар, който обаче беше блокиран. Осем минути по-късно Гризман шутира от пряк свободен удар, но не затрудни Базуну. Десетина минути по-късно Муса Диаби получи в наказателното поле, но не успя да преодолее вратаря на домакините. 

В последните минути Майк Менян спаси трите точки за "петлите" след две изключителни намеси. Първо стражът на Милан предотврати автогол на Кунде, който насочи топката към собствената си врата след центриране от корнер. При последвалото центриране Менян изби с вещина удар с глава и на Колинс.

В същото време Нидерландия срази аутсайдера в групата Гибралтар с 3:0. Дензъл Дъмфрис се отчете с две асистенции, а Нейтън Аке (50, 82) с два гола. Другото попадение бе дело на Мемфис Депай (23), а третата асистенция на Дейли Блинд. В 51-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена след червен картон на Лиъм Уолкър.

"Лалетата" са трети в групата с три точки, но четири допуснати гола при загубата от Франция, а гърците са втори след успех над Гибралтар с 3:0. Тимът на Франция е лидер с шест точки, след като "петлите" надвиха и Ирландия с 1:0.