ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Франция се издъни и завърши 0:0 при визитата си на Грузия в световна квалификация от Група I на Зона Европа. По този начин „петлите” направиха подарък на световния и европейски шампион Испания, който срази като гост Финландия с 2:0 и е много близо до директно класиране на Мондиал 2014 в Бразилия.

През първата част в Тбилиси французите имаха превъзходство, но пропуски направиха Франк Рибери и Карим Бензема. След почивката пък домакините бяха по-близо до гола, след като в 49-ата минута Окриашвили стреля и топката срещна напречната греда. До края на мача пропуски за „петлите” направиха Сисоко и Жиру, а грузинците удържаха на натиска и заслужено спечелиха точката.

В другия мач от групата Финландия загуби от Испания с 0:2 в Хелзинки. Титуляр за „Ла Фурия” бе Икер Касияс, който напоследък остава резерва в Реал (Мадрид), но днес записа своя мач номер 150 с екипа на националния отбор. Головете за успеха на световните и еврпейски шампиони бяха дело на Жорди Алба (18) след пас на съотборника му в Барселона Сеск Фабрегас и Алваро Негредо (86) след подаване на Хесус Навас.

След изиграните днес срещи лидер е Испания с 14 точки, следвана от Франция с 11, Финландия с 6 и Грузия с 5. На дъното с 3 пункта е Беларус, който днес нямаше мач.

ГРУПА "I"
Грузия - Франция 0:0

Финландия - Испания 0:2

0:1 Жорди Алба (18), 0:2 Алваро Негредо (86)