Домакинът на световното първенство по футбол това лято Русия загуби от Франция с 1:3 в приятелска среща на стадион "Крестовский" в Санкт Петербург.

„Сборная” имаше първия шанс за гол, но в 15-ата минута Юго Лорис спаси силен удар на Фьодор Смолов. Десетина минути по-късно стражът на домакините Андрей Лунев отрази шут на Килиан Мбапе. В 31-ата минута Лоран Косчиелни отправи удар с глава и Лунев отново спаси.

В края на полувремето Килиан Мбапе (40) бе изведе чудесно от Пол Погба зад отбраната на руснаците и преодоля вратаря на Зенит за 0:1.

Малко след почивката Пол Погба (49) удвои аванса на „петлите” след страхотно изпълнение на пряк свободен удар. В 58-ата Владимир Гранат можеше да намали, но от близка дистанция не намери очертанията на вратата.

Играчите на Станислав Черчесов все пак стигнаха до попадение чрез Фьодор Смолов (68), който бе изведен с дълъг пас от Игор Смолников и отблизо не остави шансове за Лорис – 1:2.

Руснаците потърсиха и изравнително попадение, но Килиан Мбапе (83) уби амбициите им с втория си гол в мача след пас на Блес Матуиди, оформяйки крайния резултат.

Русия - Франция 1:3
0:1 Килиан Мбапе (40), 0:2 Пол Погба (49), 1:2 Фьодор Смолов (68), 1:3 Килиан Мбапе (83)