Франция победи Армения с 3:0 като гост в контрола. Мачът е част от подготовката си за Евро 2016, на което “петлите” са домакини.
Французите не участват в евроквалификациите, но според новия регламент на турнира те играят с отборите от единствената група с 5 тима. В група “А”, където са отборите на Португалия, Албания, Сърбия, Армения и Дания, винаги има един отбор почиващ.
Селекционерът на гостите Дидие Дешан пусна в игра като титуляри футболисти като Дмитри Пайе, Андре-Пиер Жиняк и Морган Шнейдарлин. За домакините не се появи на терена най-голямата им звезда Хенрик Мхатарян от Борусия (Дортмунд).

Още в 7-ата минута французите поведоха в резултата. Жереми Матийо с хубав диагонален пас намери Жиняк, който пък изведе Лоик Реми, който преодоля стража Березовски за 0:1.

Отново нападателят на Челси разтресе гредата в 20-та минута. После Березовски спаси опасен шут на Жиняк малко преди почивката. В 55-ата минута резервата Пол Погба бе съборен в наказателното поле на Армения и съдията даде дузпа за Франция. Жиняк беше точен от “бялата точка” за 0:2. Таранът на Олимпик (Марсилия) асистира и за третото попадение, коет обеше дело на Антоан Грийзман. Крилото на Атлетико (Мадрид) финтира вратаря и опъна мрежата за крайното 0:3.

Преди три дена "петлите" се биха и Португалия с 2:1.