Германия загуби от Франция с 1:2 в контролна среща, играна на „Везерщадион” в Бремен. Головете за "петлите" отбелязаха Оливие Жиру (21) и Флоран Малуда (69), а за Бундестима точен бе Какау (90+1).

Домакините зпочнаха по-активно, но защитата на "петлите" се справи с първоначалния устрем на Бундестима. Първата добра голова възможност дойде в 16-ата минута пред вратата на Германия, когато Кабай стреля с глава, но Тим Визе спаси. Франция разчиташе предимно на контри и в 21-ата минута издебна защитата на домакините неподготвена. Оливие Жиру получи пас отдясно и остана сам срещу Визе, след което го преодоля за 0:1. Играчите на Йоахим Льов се втурнаха в атаката да търсят изравняването и бяха близо до него в 33-ата минута, когато Мирослав Клозе от няколко метра би в тялото на вратаря Уго Лорис. В 41-ата минута отново нападателят на Лацио не успя да отбележи след чудесен пас на Месут Йозил.

След почивката Германия игра вяло и без никакво желание. Франция бе по-опасният отбор и в 69-а минута след пас отдясно Флоран Малуда вкара втори гол за "петлите" - 0:2. Гостите стигнаха и до трето попадение, дело на Луис Саха, но съдията го отмени заради засада. В последната 90-а минута влезлият като резерва в състава на домакините нападател на Щутгарт Какау оформи крайното 1:2.

Германия – Франция 1:2
0:1 Оливие Жиру (21), 0:2 Флоран Малуда (69), 1:2 Какау (90+1)