Франция започна по перфектен начин подготовката си за Мондиал 2014. "Петлите" разгромиха Норвегия с 4:0 в контрола, играна на "Стад дьо Франс" в Париж.

Селекционерът на домакините Дидие Дешан пусна на вратата Стефан Руфие, който не бе играл за националния тим от 4 години. Антоан Гризман от Реал Сосиедад също започна като титуляр.

Пол Погба откри резултата още в 15-ата минута.  Валбуена центрира отляво и нападателят на Ювентус засече с глава в мрежата. Това бе втори гол на Погба за Франция. Тв повторенията обаче показаха, че при паса към Валбуена той е бил в засада. В 51-ата минута Оливие Жиру покачи с гол-шедьовър. Валбуена изведе нападателя на Арсенал отляво. Той спря топката на границата на наказателното поле и с хубав удар от въздуха я прати в горния далечен ъгъл за 2:0.

Резервата Лоик Реми, който се появи на мястото на Гризман, вкара трети гол. Дебюси го изведе чудесно с пас зад центъра и след като надбяга защитата и остана сам срещу вратаря, Реми прати топката в мрежата за 3:0. Секунди по-късно Жиру с ново красино попадение фиксира крайното 4:0. Таранът засече с глава центриране на Валбуена от аутлинията. Това е най-голямата победа на Франция на "Стад дьо Франс" от 9 години насам.

Преди началото на Световното първенство "петлите" ще играят още две контроли - срещу Парагвай и Ямайка.


Съставът на Франция: Руфие, Дебюси, Кошчелни, Сако, Евра (46-Диане), Кабай (80-Кабела), Погба (46-Сисоко), Матуиди (75-Мавуба), Валбуена (71-Грение), Гризман (65-Реми), Жиру