Капитанът на националния отбор на Швейцария Александър Фрай даде пресконференция преди двубоя с България. Европейската квалификация е на 26 март (събота) от 18:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”. На брифинга в хотел "Хилтън" обаче липсваше преводач на български език и родните журналисти слушаха речта на Фрай без да разберат нищо.

“Очаква ни труден мач, при негативен шанс и двата отбора губим шансове. Най-важното е, че такива срещи имат огромно значение за националния отбор, помагат за духа на тима и показват колко сме добри наистина”, заяви голмайсторът на съперника.

Фрай коментира и двамата селекционери Лотар Матеус и Отмар Хицфелд: “И двамата са много известни, допринесли са за футбола. Жалко, че Матеус не е работил в Бундеслигата, заслужава го.”

Попитан дали си спомня за Иван Иванов и ЦСКА, срещу които игра миналия сезон на “Васил Левски” в мач от Лига Европа (б.р. – Базел би с 2:0 с два гола на Фрай), нападателят заяви: “Направихме добър мач в София, не си спомням конкретно за Иван Иванов, но мачът с България не е същият като този с ЦСКА.”/БЛИЦ