Ръководството на Фрайбург може да върне Гара Дембеле на Левски, твърди клауза в договора на играча. Президентът на немския тим Фриц Келер може да се възползва от опция в контракта на малиеца, според която да развали сделката между двата клуба, ако футболистът има проблеми с контузия. До момента Дембеле все още не може да дебютира в контролите на Фрайбург, след като се оплаква от мускулна травма. Ако проблемът се окаже по-сериозен, немците може да решат и да го върнат на "Герена".

Според регионалния вестник “Бадише Цайтунг” Дембеле е с мускулна контузия още от миналия сезон в България. Немският клуб ще има и още един мотив за евентуално връщане на Гара, ако не успее да продаде нападателя Папис Сисе. При това положение треньорът Маркус Цорг няма да има нужда от услугите на Дембеле и с радост би развалил сделката за неговия трансфер, пише “Меридиан мач”.

Подобна клауза не е прецедент за “Левски”. Такава съществуваше и при трансфера на Зе Соарес в Металург (Донецк). И тогава сделката беше пред провал, след като на бразилеца бе открита травма на кръста. Впоследствие "сините" успяха да докажат, че футболистът е напълно здрав и трансферът бе финализиран. Подобна беше и схемата, по която от “Левски” решиха да върнат Базил де Карвальо на Локомотив (Пловдив) заради проблем с рамото на футболиста./БЛИЦ