Завършилият на девето място в крайното класиране на германската Бундеслига за миналия сезон Фрайбург се събра днес за първа тренировка от лятната си подготовка.

Новият наставник на отбора от провинция Баден Вюртемберг Маркус Зорг изведе на терена на “Баденова” 33-ма футболисти, сред които и голмайсторът на родната “А” група за изминалата кампания с екипа на “Левски” Гара Дембеле. Роденият във Франция, но играещ за националния тим на Мали нападател заедно с останалите четири нови попълнения бяха представени официално и след тренировката взеха участие в специална фотосесия.

Освен Дембеле за първа тренировка с Фрайбург излязоха вратарят Даниел Бац, дошъл от конкурента в Бундеслигата Нюрнберг, бранителят Бег Ферати, договорен още през зимната пауза с швейцарския шампион Базел, както и дошлите от дублиращия отбор Кристиан Бикел и Зимон Брандщетер.

Първата контрола на Фрайбург е тази сряда на “Шьонбергщадион” срещу сборен тим на аматьорския Блау Вайс Вийре, който ще отпразнува 100-годишен юбилей. /БЛИЦ

________1.jpg