Завърналият се в елита Фрайбург срази у дома участника в Шампионската лига Борусия (Мьонхенгладбах) с 3:1 в дербито на провинция Баден Вюртемберг от втория кръг на германската Бундеслига. Торган Азар (35), който е брат на Еден Азар, изведе „жребците” напред в резултата след асистенция на Ибрахима Траоре. Гостите запазиха преднината си до края на първата част, но след почивката бразйгауци направиха пълен обрат с попадения на Максимилиан Филип (54, 85) и асистралият му за първия гол Нилс Петерсен (88-дузпа). Така Фрайбург записа първа победа за сезона и също като Мьонхенгладбах има 3 точки в актива си.

Херта също записа успех, но с 2:0 при визитата си на Инголащад. Ведад Ибишевич (8) и Юлиан Шибер (86) вкараха головете за „старата дама” от Берлин след асистенции на японеца Харагучи. Така Херта остава с пълен актив от 6 точки след два успеха. Инголщад е с 1 точка.

Волфсбург и Кьолн поделиха по точка след 0:0 на „Фолксваген Арена”. Така „вълците” и „козлите” имат вече по 4 точки в актива си след победите в първия кръг.

Дармщад пък излъга Айнтрахт (Франкфурт) с 1:0 на свой терен след гол в самия край на Сандро Сиригу (90), възползвал се от подаване на Ласло Клайнхайслер. „Лилиите” спечелиха първи 3 точки, колкото имат и „орлите” след победата си в първия кръг.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!