Нападателят на Флуминензе Фред пропусна втора дузпа за четири, след като не успя да се разпише от бялата точка при 1:1 в гостуването срещу Понте Прета от 11-ия кръг на бразилското първенство. Бразилският национал не успя да преодолее вратаря Роберто, който в 43-ата минута на срещата спаси 11-метровия наказателен удар. Само три дни по-рано Фред не можа да реализира дузпа и срещу Крузейро. Уелингтон (50) даде аванс в полза на шампионите от Флуминензе, но малко преди края на редовното време Вилиам (86) изравни. След ремито Флуминенсе е на 11-а позиция в класирането с актив от 13 точки.

Носителят на Копа Либертадорес Атлетико Минейро загуби с 0:3 като гост срещу Фламенго. Домакините поведоха с ранни голове на Никсон (8) и Елиаш (14), а Паулиньо (75) оформи крайния резултат. Атлетико игра без най-голямата си звезда Роналдиньо.

В дербито на Порто Алегре, в което бяха показани три червени картона, Гремио и Интернасионал завършиха наравно 1:1.

Лидерът в класирането Крузейро спечели с 1:0 у дома срещу Коритиба. Крузейро има 21 точки, а намиращият се на втора позиция Ботафого, победил като гост Васко да Гама с 3:2, е с една точка по-малко.