Бразилският национал Фред вкара хеттрик за Флуминензе при победата с 3:1 над Коритиба в мач от 29 кръг на местното първенство.
 
28-годишният бивш нападател на Олимпик (Лион) откри резултата след попадение от задна ножица в 24-ата минута, а точно преди почивката Маркос Аурелио изравни. Фред донесе успеха на Флуминензе с два гола през второто полувреме.
 
Новата звезда на бразилския футбол Неймар бе изгонен при загубата на Сантос с 1:2 като гост на Атлетико Минейро. Ревер откри резултата за домакините в 6-ата минута, но Боргес изравни от дузпа. Атлетико стигна до победата с гол на Маньо Алвес от дузпа в 58-ата минута.
 
Неймар бе отстранен от игра 6 минути преди края на мача, след като получи два бързи жълти картона за оспорване на съдийски решения.
 
Атлетико Паранаензе изпусна два гола аванс за равенството 2:2 с Васко да Гама. Пауло Байер и Хофре Герон дадоха аванс на домакините, но Елтон се разписа на два пъти и донесе точката на тима от Рио де Жанейро. Ремито свали Васко да Гама от върха на класирането, където заради по-добра голова разлика се изкачи Коринтианс./БЛИЦ