Френският нападател на Челси Кристофер Нкунку попадна за първи път през сезона в групата на Челси за мача с Шефилд Юнайтед, съобщиха от лондонския клуб.

Националът на "петлите" все още не е записал нито минута в официален мач за "сините", след като пристигна с трансфер от РазенБалшпорт Лайпциг, а още преди старта на сезона получи сериозна травма на коляното.

"Да, той ще бъде на линия за мача в събота. Това е много добра новина. Трябва да сме спокойни, за да не му предадем напрежение. Сега той може да опознае Висшата лига", каза мениджърът на тима Маурисио Почетино.

Челси може да разчита на влизането в групата на още един френски национал - Мало Густо, който не е играл повече от месец. Контузени са Марк Кукурела, Роберт Санчес и Рийс Джеймс. В отсъствието на Роберт Санчес за първи път титуляр ще бъде сръбският вратар Джордже Петрович.

"Имам доверие във всички мои играчи. Той е в Челси, защото мислим, че има голям потенциал. След четири-пет месеца с нас сега е моментът да влезе в игра, имаме му пълно доверие", каза Почетино.

Ромео Лавиа, който отсъства от началото на сезона, е подновил тренировки с тима, но не е готов все още за игра.